MixCloud gaat samenwerking aan met Warner Music

Ivo Mollemans | 12 oktober 2017
algemeen

Het populaire MixCloud is weer een stuk gegroeid. De service om mixen te uploaden zonder je zorgen te maken over copyright claims die je bij SoundCloud wel vaak krijgt heeft namelijk een licentiedeal gesloten met Warner Music en die deal kan er wel eens voor zorgen dat MixCloud ook tussen de grote jongens Spotify, Apple Music, Pandora en SoundCloud mee kan draaien.

MixCloud krijgt grote uitbreidingen

Tot nu toe word MixCloud vooral gebruikt voor (beginnende) dj’s om hun mixen te delen met de rest van de wereld, maar het grootste deel van de bekende radioshows en podcasts wordt naar YouTube en Apple Music geüpload. Deze nieuwe deal zorgt ervoor dat MixCloud nu toegang heeft tot alle muziek van Warner Music en geloof ons: dat is een gigantische database. Alles van Ed Sheeran tot Clean Bandit en David Guetta valt hieronder, maar ook alles van Spinnin’ Records.

LEES OOK: PartyScene Social Today: je dagelijkse update

Naast Warner is MixCloud ook bezig te onderhandelen met Sony en Universal, de twee andere grote spelers in de muziekindustrie. Toch zal MixCloud niet van hun format afwijken om de concurrentie aan te kunnen gaan met de andere streamingsdiensten. Inplaats daarvan heeft MixCloud het doel om een eigen exclusief platform te worden met radioshows om te zorgen voor exclusieve content.

De toekomst

En door deze deal openen zich meerdere deuren voor het platform. Tot nu toe maakt MixCloud het mogelijk om mixen te uploaden doordat het gebaseerd is op dezelfde rechten als de radio en alles gedraaid kan worden, maar hierdoor is de content bijvoorbeeld nog niet te downloaden. Deals als deze moeten daar verandering in gaan brengen. Wat MixCloud nog meer gaat doen in de toekomst zullen we moeten afwachten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws