Magic mushrooms verlichten en verwijderen symptomen van depressie

Ivo Mollemans | 16 oktober 2017
algemeen

Er zijn steeds meer onderzoeken waarbij wordt getest of drugs ook voor goede, medische doeleinden gebruikt kunnen worden. Een aantal onderzoekers bij het Imprerial College London had hun blik gewend naar magic mushrooms om te achterhalen wat de positieve effecten van de drug kunnen zijn.

Psylocybin als middel tegen depressie

Uit het onderzoek is gebleken dat psylocybin ervoor zorgt dat het brein van depressieve personen deels reset. Dit resultaat werd behaald met behulp van MRI scans. In totaal zijn er negentien personen getest en elke persoon kreeg een dosis psylocybin toegediend. Sommigen van hen hadden binnen een week al een afname van de depressie.

LEES OOK: Psychedelische drugs doen misschien wel goede dingen voor je brein

Psylocybin zorgt ervoor dat er twee delen van het brein beïnvloed werden: de amygdala, wat ervoor zorgde dat depressieve activiteiten minder aanwezig waren en dat resulteerde in een afname van depressieve gevoelens bij de patiënten, en een stabilisatie van het defaultnetwerk in de hersenen. Volgens sommige patiënten waren zij gereset, opnieuw geboren en gereboot.

Wat het resultaat speciaal maakt is dat er al na een dosis psylocybin veranderingen optraden in de delen van het brein die betrokken zijn bij depressie. Allemaal vrij positieve uitkomsten dus, maar er moet nog veel meer onderzoek gedaan worden voordat vastgesteld kan worden dat het daadwerkelijk effectief en veilig is.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws