OMG! Zwaard van Koning Arthur gestolen

Ivo Mollemans | 24 oktober 2017
algemeen

Het verhaal van Arthur die koning werd door een zwaard uit een steen te trekken lijkt wel in het echt te zijn gebeurd. Er is niemand koning geworden, maar er is wel een zwaard uit een steen gehaald welke op een locatie was neergezet waar het verhaal zich zou hebben afgespeeld.

King Arthur komt zijn zwaar halen

Het zwaard was als toeristische attractie neergezet bij Llangorse Lake in de Brecon Beacons, een van de locaties van Camelot. Voornamelijk kinderen vonden het een leuke toevoeging aan de regio, maar het is nooit iemand gelukt om het in beton vastgezette zwaard daadwerkelijk uit het rotsblok te halen.

LEES OOK: Chinning? Deze dame doet het overal ter wereld en deelt het via Instagram

Tot nu dus, want zondagochtend was het plotseling weg en dat zorgde voor teleurstelling in de nabije omgeving. Het zwaard kostte enkele honderden ponden en was speciaal hiervoor gemaakt. Garnett Davies, eigenaar van een camping en bootverhuur bij het meer zegt namens de gemeenschap dat hij het zonde vindt dat het nu weg is.

'The whole purpose is for kids to have a go at it and every now and again I have had to be bend it straight but perhaps over time it has fractured.

'The kids will miss it more than anyone but if it doesn't show up I'll just have to have another one made but I'd like it back so the kids can have a bit of fun with it.'

Wie het zwaard heeft gestolen is onbekend. Ze weten vrijwel zeker dat het niemand uit de regio was en ze verdenken een groep die zaterdagavond aanwezig was als mogelijke daders.

 

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws