Waarom top-dj's als Martin Garrix en Afrojack het Songfestival links laten liggen

Bart Remmers | 27 oktober 2017
algemeen

Nederland wil een dance-inzending naar Portugal sturen

De kans is wel heel erg klein dat we volgend jaar Armin van Buuren, Martin Garrix of Afrojack in Lissabon op het podium van het Eurovisie Songfestival zien.

Het is al jaren een wens van de Nederlandse delegatie dat wereldberoemde dj's uit de categorie Hardwell, Garrix en Tiesto namens ons land meedoen aan het populairste en meest bekeken liedjesfestijn ter wereld. Maar dat lijkt toch echt een kwestie van doordromen.

Camp en vriendjespolitiek

Niet dat de dj's en producers hun neus ophalen voor het festival dat regelmatig vervalt in hysterische camp, oostblok-kitsch en vriendjespolitiek, maar ze hebben zelden tijd om een paar weken te repeteren in het land waar het festival wordt gehouden. In 2018 is dat Portugal. Daarnaast verdient een dj veel meer geld aan het wereldwijd draaien op festivals dan zich wekenlang bezig te houden met het songfestival.

Maar wie gaat O'G3NE, Douwe Bob en Anouk wel opvolgen? Volgens het AD hebben Dotan, Martin Garrix, Jacqueline Govaert, Chef’ Special en Kensington geen zin of tijd. Namen die wel in de wandelgangen rondgaan zijn talentenjachtwinnaressen Maan en Sharon Doorson en musicalster Romy Monteiro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws