Welke tv-serie is de absolute hit op social media?

Bart Remmers | 9 november 2017
algemeen

Is het Stranger Things 2, Penoza of toch Game of Thrones?

Het bedrijf Clipit analyseerde de berichten over 35 series. Van comedy tot fantasy, van historisch tot futuristisch en van gloednieuw tot echte classics; alle belangrijke series werden gemonitord om jou te voorzien van het beste sociaal verantwoorde binge-advies.

Vreemde dingen op de troon

Hoewel het zevende seizoen van Game of Thrones alweer afgelopen was voor we begonnen met ons onderzoek, bleven de avonturen van Jon Snow en Danaerys Targaryen lange tijd meer besproken dan welke andere serie ook. 

Uiteindelijk is sci-fi/horror serie Stranger Things, met de release van het tweede seizoen op 27 oktober, de serie waar het meest over gesproken wordt. Start je binge watch dus met de mysteries van Stranger Things, de intriges in Game of Thrones of het drugsgeweld van Narcos.

Aantal berichten top 3

1.    Stranger Things
2.    Game of Thrones
3.    Narcos

Topserie van eigen bodem

Met de toenemende aandacht voor series zijn ook de budgetten toegenomen. Zo kostte Netflix-serie The Crown 13 miljoen dollar per aflevering en krijgen de makers van Game of Thrones zelfs 15 miljoen per aflevering als budget van HBO. 

Bedragen waar de makers van Penoza waarschijnlijk alleen maar van kunnen dromen. Toch weten Carmen en haar familie zich tussen de grote Hollywoodproducties staande te houden. Alleen de berichten over Stranger Things en Game of Thrones genereren een hogere PR-waarde dan de berichten over Penoza. Een topserie van eigen bodem dus!

PR-waarde top 3

1.    Stranger Things
2.    Game of Thrones
3.    Penoza

How I met your spin-off

Voor al die draken in Game of Thrones en buitenaardse monsters in Stranger Things heb je nogal wat inlevingsvermogen nodig. De criminelen uit Narcos en Penoza schuwen grof geweld niet. Wil je vooral een positief gevoel overhouden aan het volgen van een serie? Dan raadt social Nederland je minder gruwelijke en gewelddadige series aan. 

How I Met Your Mother is de serie waarover het meest positief wordt geschreven. Vooral de mogelijke spin-off van de comedyserie valt in goede aarde op social media. Suits volgt vlak achter How I Met Your Mother. En voor de enkeling die Friends nog niet gezien heeft: ruim dertien jaar na de uitzending van de laatste aflevering zijn Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe nog altijd enorm geliefd.

Sentiment top 3

1.    How I Met Your Mother
2.    Suits
3.    Friends

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws