Snapchat krijgt grondige redesign na tegenvallende cijfers

Mark IJsendoorn | 9 november 2017
algemeen

Snapchat was nooit de meest toegankelijke app, maar dat was misschien juist een kracht van het medium. Zo wist je in ieder geval zeker dat je moeder er niet stiekem op zat. Maar dat staat natuurlijk groei in de weg. Snap is op zoek naar een breder publiek, en gaat daarom de app een grondige redesign geven.  

Tegenvallers

Het gaat minder goed met Snapchat dan het bedrijf zou willen. De app heeft te kampen met stevige concurrentie van Instagram, en hoewel het aantal gebruikers nog steeds groeit, is die groei lager dan verwacht. Bovendien leed het bedrijf dit jaar honderden miljoenen meer verlies dan het jaar ervoor. 

Redesign

Volgens Snap-topman Evan Spiegel moet de redesign het makkelijker maken om door content te bladeren op het platform. Ook zouden er meer tools moeten komen voor het delen van content met het brede publiek, zoals op bijvoorbeeld op Twitter en Instagram de standaard is. Dit zijn rigoureuze veranderingen voor Snapchat.

Een van de krachten van Snapchat is juist dat het niet zomaar een open contentplatform is, maar juist de nadruk legt op content voor en door vrienden. Het zou goed kunnen dat Snapchat die charme gaat verliezen met deze nieuwe focus, maar de tijd zal het leren. Als het aan Snap ligt kan je moeder straks ook gemakkelijk met de app overweg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws