Spotify-gebruikers krijgen een steeds bredere muzieksmaak

Ivo Mollemans | 13 november 2017
algemeen

Spotify is onwijs populair en de gebruikersaantallen van de streamingsdienst liggen bijzonder hoog. Niet zo gek, want zo’n beetje elke artiest uploadt zijn of haar muziek naar het platform waardoor de catalogus van Spotify ongekend groot is.

Spotify is aan het groeien

Uit nieuwe gegevens van Spotify komt niet alleen naar voren dat er veel gebruikers en artiesten zijn, maar ook dat de gebruikers steeds langer luisteren en naar diversere artiesten.

‘Considering these graphs, plus the fact that we added 20 million subscribers in the past year, it’s clear more listeners are hearing more music on Spotify, and they’re streaming a wider variety of music. In other words, the pie is getting bigger and there are more slices going around.’

LEES OOK: Snapchat krijgt grondige redesign na tegenvallende cijfers

Ook schijnt er correlatie te zijn tussen de toenemende luistertijd en het toenemende aantal verschillende artiesten. Hoe meer er te vinden is op Spotify, hoe langer mensen op het platform blijven om muziek te zoeken en luisteren. Zoals het er nu naar uitziet zal Spotify de komende tijd dan ook alleen maar blijven groeien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws