Google wil platenlabels vervangen met UnitedMasters

Jesse Blokdijk | 20 november 2017
algemeen

Alphabet, een onderdeel van Google, heeft 70 miljoen dollar betaald voor het bedrijf UnitedMasters. Hiermee gaan zij de strijd aan met alle grote platenlabels.

Behoud je eigen rechten

UnitedMasters is een bedrijf van Steve Stoute, de oude baas van Interscope Records. Met zijn bedrijf wil hij beginnende en ervaren muzikanten helpen door hun muziek te publiceren op de grootste streamingsdiensten zoals Soundcloud, Spotify en YouTube. Een deel van de royalties moet worden afgestaan, maar de muzikant heeft controle over alle rechten.

Daarnaast maakt UnitedMasters speciaal voor de artiest een rapport waarmee er doelgericht geadverteerd kan worden. Zo kan bijvoorbeeld merchandise effectiever verkocht worden.

Ruimte tot groeien

Steve hoopt dat met de overname het bedrijf nog groter kan worden en UnitedMasters in de toekomst meer artiesten zal gaan helpen. ‘Het is belangrijk dat artiesten zich kunnen richten op artiest zijn en zich geen zorgen hoeven te maken over contracten waarbij zij geen rechten meer hebben over de zelfgemaakte muziek', aldus de voormalig president van Interscope.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws