Zo worden oordoppen op maat gemaakt

Partyscene Redactie | 27 november 2017
algemeen

Afgelopen maand gaven we custom-fit earplugs van Beter Horen weg aan onze lezers. Zoals de gelukkige winnaars ontdekten zijn dat niet zomaar oordoppen, want om gehoorbescherming op maat te krijgen moet je eerst je oren laten opmeten! Wij gingen met wedstrijdwinnaar Rogier van der Duin mee naar Beter Horen om te kijken hoe zoiets precies in zijn werk gaat.

Bij de audicien

Rogier houdt wel van een feestje en werkt zelf ook nog eens in licht en geluid. Goede gehoorbescherming is voor hem dus geen overbodige luxe. Maar voordat Rogier zijn oordoppen krijgt, moet hij eerst langs bij Beter Horen om afdrukken te laten maken van zijn oren. Eerst worden daar zijn oren gecontroleerd, want het kan zijn dat zijn gehoorgang vrijgemaakt moet worden door de huisarts. Gelukkig zijn Rogiers oortjes schoon genoeg en kan hij direct een afdruk laten maken.

Afdruk

Om een afdruk van Rogiers oren te maken gebruikt de audicien een speciaal soort pastapasta van siliconen. Om een top afdruk te krijgen plaatst ze eerst voorzichtig watjes in de oren. Dan komt het grote geschut. Met een speciaal pistool spuit de audicien de pasta in Rogiers oren. Ziet er eng uit. Maar na vijf minuten uitharden heeft de audicien een perfecte afdruk van de binnenkant van Rogiers oren. 

Uit het lab

Tot zover de inbreng van Rogier. De afdrukken worden opgestuurd naar het lab waar er een 3D-scan van gemaakt wordt. Op basis van die scan worden de oordoppen digitaal gevormd en uitgeprint. Enkele weken later kan Rogier zijn custom-fit earplugs ophalen, maar niet voordat de custom fits getest zijn op lekkage. Want alleen met een 100% fit geniet Rogier van de muziek en spaart hij zijn oren. Laat je weten hoe ze je bevallen Rogier!?

Je eigen setje

Custom fit earplugs zijn verkrijgbaar vanaf  € 174,95 (incl. btw). Wil je je eigen custom fit earplugs? Maak een afspraak https://www.beterhoren.nl/maak-een-afspraak of kijk op https://www.beterhoren.nl/oordoppen/-/pluggerz-muziek-oordoppen-op-maat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws