Instagram test stiekem nieuwe functies

Ivo Mollemans | 30 november 2017
algemeen

Zo nu en dan komt Instagram met een aantal nieuwe gebruikersfuncties. In het verleden werden al de Instagram Stories, collage’s en boomerangs geïntroduceerd en het lijkt erop dat er binnenkort nog meer functies bijkomen.

De nieuwe functies van Instagram

Het bedrijf heeft namelijk stiekem een aantal nieuwe functies toegevoegd in de app bij een aantal gebruikers. Ze doen dit niet bij iedereen tegelijk, want er wordt nog mee getest, maar de functies zijn al achterhaald door sommigen. Wij geven even een korte samenvatting van wat komen gaat.

LEES OOK: Motorola Moto E4 Plus: betaalbare kwaliteit

Regram

Ten eerste wordt er geëxperimenteerd met een regram-knop. Tot nu toe worden foto’s vaak opnieuw gedeeld door ze eerst op te slaan op je telefoon en ze dan zelf opnieuw uploaden of met gebruik van third party-apps zoals Regram. Het ziet echter naar uit dat Instagram de functie nu in de app zelf gaat verwerken zodat je snel foto’s van anderen op je eigen pagina kan delen.

GIF’s op je verhaal

Iedereen gebruikt wel eens GIF’s. Op WhatsApp en Facebook zijn ze makkelijk te vinden doordat je zoektermen kan gebruiken om zo de beste GIF voor het moment te vinden, maar op Instagram ontbrak de functie om GIF’s snel te kunnen gebruiken. Tot nu dus, want je kan binnenkort GIF’s op je verhaal posten voor de ultieme connectiviteit.

Beta app voor iOS

De nieuwe functies werden tot nu toe alleen getest via de speciale beta-app voor Android, maar het ziet er naar uit dat er ook zo’n app komt voor iOS.

Archief voor je stories

Ook nieuw is de optie om je stories op te slaan in een speciaal archief. Hierdoor gaan de stories die je upload niet na 24 uur verloren, maar kan je ze voor altijd opnieuw bekijken. Een soort online foto- en filmboek van de dronken avonturen die je met de rest van de wereld moest delen in video’s of foto’s van tien seconden.

Lijst met je beste vrienden

Je kan nu zelf mensen selecteren die in je lijst met beste vrienden komen te staan. Zij zullen hier geen notificatie van ontvangen, maar je krijgt de mogelijkheid om foto’s en video’s die je upload alleen aan hen te laten zien.

Delen via WhatsApp

Ook WhatsApp wordt betrokken bij de nieuwe updates. Je kan nu posts, profielen en wat niet direct delen via WhatsApp. Zo hoef je niet meer losse linkjes te kopiëren en plakken of screenshots te maken.

Hastags volgen

En last but not least kun je binnenkort waarschijnlijk ook de top-emoji's en top-hashtags vinden of hashtags volgen zodat je altijd up to date bent.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws