The Disaster Artist: een film over de allerslechtste film ooit!

Bart Remmers | 1 december 2017
algemeen

Beeld: YouTube/Warner Bros.

Decembertip: James Franco in dramedy over geniaal slechte cultclassic 'The Room'

Heb je in de decembermaand geen zin in een zoetsappige kerstfilm, lame assed comic-verfilming of zo'n tenenkrommende Nederlandse romcom? We hebben een prettig alternatief!

Rampzalige acteerprestaties en bordkartonnen decors

Want vanaf 21 december draait namelijk 'The Disaster Artist' met James Franco in de cinema. De prent gaat over de totstandkoming van 'The Room' (2003) dat wordt gezien als de slechtste films ooit gemaakt. Wil je het bewijs zien: check hieronder de tragische hoogtepunten uit de film.

Het hoofpersonage Tommy Wiseau (gespeeld door Franco) schreef, regisseerde en produceerde de draak bomvol kromme dialogen, rampzalige acteerprestaties en bordkartonnen decors met als verhaallijntje een spaak gelopen driehoeksverhouding. 

Filmische drol

De raadselachtige Wiseau van even vage afkomst werd in Hollywood berucht nadat hij een billboard had opgehangen om zijn 6 miljoen dollar kostende ego-project te promoten. Natuurlijk werd de filmische drol een gigaflop, echter heeft 'The Room' 14 jaar later een cultstatus.

Kortom, prima materiaal voor een komisch drama met verder rollen voor Zac Efron, Alison Brie, Seth Rogen en James' acterende broertje Dave. Check de trailer...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws