Amsterdammer denkt dat hij het nachtleven van LA kan redden

Ivo Mollemans | 4 december 2017
algemeen

’s Nachts gebeuren er een hoop leuke en soms ook niet zo leuke dingen. De ene stad heeft een beter nachtleven dan de andere, maar bijna elke stad heeft wel potentie om iets leuks te worden. De Amsterdamse advocaat van de nacht Mirik Milan gelooft dat ook Los Angeles meer kan zijn dan het nu is en hij wil de stad helpen een beter nachtleven te creëren.

Het probleem in Los Angeles

Volgens Mirik komt het nachtleven van LA niet van de grond omdat de overheid de culturele waarde van dance muziek niet goed weet in te schatten. De regels zijn te streng waardoor evenementen niet of niet goed tot stand kunnen komen en dat zorgt weer voor de nodige problemen. Een oplossing zou kunnen zijn om uitgaansgelegenheden vaker vergunningen te geven om alcohol te mogen schenken. Mirik heeft het met zijn team al voor elkaar gekregen om 10 locaties een 24-uurs vergunning voor het verstrekken van alcohol te bezorgen, maar helaas zitten deze locaties niet in het centrum van LA.

LEES OOK: Dakloze geeft zijn laatste geld weg en krijgt er een nieuw leven voor terug

Hierdoor kunnen er echter wel grotere evenementen georganiseerd worden. Het doel is dan ook niet om alleen langer door te kunnen feesten, maar ook om betere evenementen neer te zetten. Hierdoor zou het geweld dat ’s nachts voorkomt met zo’n 30% kunnen dalen. Mensen drinken dan namelijk minder en dat heeft positieve effecten op de maatschappij. Het zal echter nog wel een tijdje duren voordat LA echt groots is met betrekking tot het nachtleven.

‘I've been here just a week and L.A. is a tough city to crack, man. It's something else. Everybody is something in L.A.. There are no quick fixes. It's great though, I had the chance to meet the Mayor of Economic Development at City Hall just to explain what we do and where we come from.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws