Dit zijn de 3 grootste filmflops van 2017...

Bart Remmers | 4 december 2017
algemeen

King Arthur, Blade Runner of Ghost in the Shell?

Het jaar duurt nog vier weken, maar de boekhouders in Hollywood hebben hun administratie al gedaan: welke bioscoopfilms waren het meest verliesgevend?

We tellen af van 3 naar 1: 

3. Ghost in the Shell: 60.000.000 dollar verlies

Manga-verfilmingen zijn zelden een recept voor succes, zo ook dit voorbeeld. Kritiek was er vooraf al omdat een witte, westerse actrice - Scarlett Johansson - de hoofdrol had in een van origine Japans verhaal met dito personages. De filmcritici vonden de film - los van het white washing - maar een matige bedoeling en het publiek liet de prent links liggen. Jammer...

2. Blade Runner 2049: 80.000.000 dollar verlies

Op twee staat een film die zeer goede kritieken kreeg, er oogverblindend uitzag en sterren als Ryan Gosling, Harisson Ford en onze eigen Sylvia Hoeks op het affiche had staan: 'Blade Runner 2049'. Misschien was het vervolg op de eerste Blade Runner (1982, destijds ook geflopt) te lang, te donker en te langzaam voor liefhebbers van pak 'm beet Star Wars?

1. King Arthur: Legend of the Sword: 150.000.000 dollar verlies

Alle lichten gingen al snel op rood: Guy Ritchie als regisseur (in de nineties hip en cool, maar de laatste jaren verantwoordelijk voor flop na flop), acteurs als bordkarton, zogenaamd Engelse ridders met Amerikaanse (!) tongval, David Beckham in een cameo... Kortom een barslechte film en het publiek trapte er dit keer gelukkig niet in. Een flop van Middeleeuwse proporties. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws