Talent van de week: Rät N FrikK

Ivo Mollemans | 13 december 2017
algemeen

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden.

Deze week hebben we eigenlijk niet één, maar twee talenten. Rät N FrikK is namelijk een dj- en producersduo dat bezig is zichzelf momenteel flink op de kaart te zetten. De kans is groot dat je al eens nummers van hen hebt gehoord zonder dat je wist dat het uit hun studio komt, want ze hebben namelijk al flink wat platen voor Jebroer gemaakt.

Rät N Frikk klaar voor het grote publiek

Onder andere ‘Als We Gaan’ van zijn album ‘ELF11’, ‘Wij Zijn Alles’, ‘Me Gabber’ én zijn nieuwste track ‘Marathon’ waar ook Anita Doth van de legendarische groep 2 Unlimited op te horen is, zijn afkomstig van hun hand. Het is dus niet de eerste keer dat ze met Jebroer werkten, maar ook Anita Doth is geen onbekende van hen. Zij is namelijk ook te horen op de ‘Throwback’ EP van het duo die in 2015 uitkwam.

LEES OOK: Afrojack en DubVision komen met het nummer ‘New Memories’

Rät N FrikK is voornamelijk bekend om de hardstyle platen, maar het duo houdt zich niet zo aan hokjes. Ook met trap, dubstep en een mengeling van die drie genres wordt flink geëxperimenteerd en dat zorgt voor interessante resultaten. Zo brachten ze met Boaz van de Beatz een aantal nummers uit en daarmee braken ze alle barrières die ooit bestonden tussen de genres. Met name met ‘Surviving’ wisten ze hoge ogen te gooien.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de plaat ‘Door Hemel En Hel’ met Wudstik waarmee ze Nederlandstalige future bass maakten.

Elfterparty

Alsof de samenwerkingen met Jebroer nog niet genoeg waren hebben ze ook een groot aandeel in zijn tour gehad. Niet gek dus dat ze naderhand de ‘Elfterparty’ EP uitbrachten met daarop vijf nieuwe tracks en twee remixen. Deze EP is misschien wel het perfecte voorbeeld van hun allesomvattende muziekstijl. Toen de EP uitkwam hielden wij een interview met het duo waarin ze meer vertelden over de EP en hun muziek.

Wat de toekomst voor dit duo gaat brengen kunnen we niet zeggen, maar reken er maar op dat je van Rät N FrikK nog veel gaat horen, als producers voor andere artiesten, maar ook als soloproducers en dj duo.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws