Clubs in San Antonio, Ibiza moeten voortaan om 3 uur dicht

Mark IJsendoorn | 12 december 2017
algemeen

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ibiza zijn jaren als losbandig feesteiland achter zich wil laten. Het gemeentebestuur van Sant Antoni de Portmany (San Antonio) wil namelijk een einde maken aan clubnachten met nieuwe regels die clubs dwingen om drie uur ’s nachts te deuren te sluiten.

No more West End

Het bekende West End-gebied van San Antonio is het voornaamste uitgaanscentrum aan de westkust van het eiland. Voor omwonenden zorgt dit voor flinke overlast in de zomer. Het gemiddelde geluidsniveau rondom het feestgebied ligt dan namelijk 30 decibel boven het wettelijke maximum. 

Eerder werd de sluitingstijd al vervroegd van zes naar vijf uur in de ochtend, maar met de nieuwe regels zal er definitief een einde komen aan lange clubnachten in het toeristische centrum. Ook buitenterrassen moeten volgend jaar eerder sluiten: om 23:00 uur in plaats van 02:00 uur. De nieuwe regels worden waarschijnlijk eind deze maand goedgekeurd en moeten in februari van kracht gaan.

Het einde van Ibiza?

De nieuwe regels hebben geen effect op de beroemdere clubs aan de oostkust van Ibiza, maar het is duidelijk dat gemeenten op het eiland een andere koers beginnen te varen. Blijkbaar zijn de bewoners van het eiland de feestende toeristen zo zat dat het ze niet meer kan schelen als hun economie instort.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws