Massive Attack haalt uit naar Pete Tong na ongevraagde cover

Ivo Mollemans | 18 december 2017
algemeen

BBC Radio 1 dj Pete Tong is bepaald geen onbekende in de dancescene. Zijn radioprogramma’s zijn erg succesvol en hij geeft veel artiesten een podium. Momenteel is hij samen met Jules Buckley en het Heritage Orchestra bezig met de Ibiza Classics-tour waarbij oude bekende dancetracks door het orkest worden gecoverd.

Massive Attack in de knoop met Pete Tong

In de tracklist zit ook het nummer ‘Unfinished Sympathy’ van Massive Attack, maar daar is de groep schijnbaar niet zo blij mee. De leden van de groep hebben via Facebook laten weten waarom ze het niet eens zijn met het gebruik van de single in de show van Pete Tong. Zij laten bij hun eigen shows namelijk foto’s van vluchtelingen zien die in samenwerking met fotograaf Giles Duley zijn gemaakt. Dit doen ze om aandacht te vragen voor vluchtelingen en om geld in te zamelen voor UNHCR. Omdat Pete Tong het nummer ongevraagd gebruikt vinden ze dat hij op zijn minst een deel van de opbrengsten van de show aan het goede doel moet geven.

LEES OOK: #FlashbackFriday: de gabber-rage op zijn hoogtepunt

Het is niet de eerste keer dat Massive Attack en Pete Tong met elkaar in de knoop liggen. In 2011 beweerde vocaliste Shara Nelson die veelvuldig op de eerste platen van Massive Attack was te horen, dat ze met de radio dj was getrouwd en dat ze zijn kind had. Hier bleek niks van waar te zijn en Tong stapte naar de rechter voor een verbod om contact met hem of zijn familie te zoeken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws