Baauer wil FCC voorzitter Ajit Pai vervolgen na absurde video met ‘Harlem Shake’

Ivo Mollemans | 17 december 2017
algemeen

Foto via Rukes.com.

Het internet is ongetwijfeld een van de handigste uitvindingen ooit gedaan door de mensheid. Connecties leggen was nog nooit zo makkelijk en het moet ook zo makkelijk blijven, maar daar schijnt niet iedereen het mee eens te zijn. Ajit Pai, voorzitter van de Amerikaanse FCC wil het zogeheten ‘net neutrality’ afschaffen en daarvoor maakte hij een absurde video.

Baauer niet blij met video van Ajit Pai

In die video geeft hij zeven voorbeelden van dingen die je nog steeds kan doen zonder net neutrality, maar hij geeft daarbij niet aan wat je niet meer kan doen of alle andere nadelen waar gebruikers van het internet tegen aan zullen lopen zonder net neutrality.

LEES OOK: Er komt een all-female Ocean's 8 met Rihanna

Aan het einde van de video gebruikt hij Baauer’s track ‘Harlem Shake’ zonder dat de producer daar ooit toestemming voor heeft gegeven. Baauer is zelf ook helemaal geen voorstander van de afschaffing van net neutrality en hij onderneemt nu stappen tegen de video en Ajit Pai.

Wat is net neutrality?

Net neutrality houdt in dat iedere gebruiker van het internet alle (legale) websites zonder problemen of voorwaarden kan bezoeken. Als dit afgeschaft zou worden krijgen Amerikaanse internetproviders de macht om sites en diensten langzamer te laten laden, gebruikers extra te laten betalen voor toegang tot bepaalde websites of sites zelfs helemaal te blokkeren. Iedereen die van het internet gebruik wil maken zal dus waarschijnlijk meer moeten gaan betalen voor minder functionaliteit. Er zijn strikte regels in de EU en Nederland gemaakt omtrent net neutrality en ook in Amerika waren er wetten opgesteld om het te behouden, maar sommigen willen daar schijnbaar vanaf.

Benieuwd naar alle informatie over net neutrality en wat het betekend als dit afgeschaft zou worden? Lees dan dit artikel eens.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws