Man vindt een doos vol exemplaren van duurste vinyl ooit op zolder

Stijn van Beers | 19 december 2017
algemeen

Schatzoeken op zolder kan je zeker wat opleveren, zo ontdekte deze ex-medewerker van Warner toen hij door zijn oude platen snuffelde. Hij vond namelijk vijf exemplaren van de duurste plaat die ooit op discogs is verkocht. 

Prince’s vinyl album

In 1987 maakte Prince zich klaar om zijn 16e studioalbum genaamd 'The Black Album' uit te brengen, maar vlak voor de geplande releasedatum had de zanger een nare droom die hem deed geloven dat het album duivels was. Hij stopte meteen de release, alle 500.000 exemplaren moesten terug naar de drukker en vernietigd worden. Later mocht het label het album op CD en cassette verkopen, maar nooit meer op vinyl, waardoor het tot nu toe een van de meest zeldzame lp's is. Er waren echter wel een paar promotie-exemplaren gedrukt die al verstuurd en niet meer terug te halen waren. Dit exemplaar, zonder gedrukte titel, artiestennaam, productiekredieten of fotografie, werd na Prince’s dood vorig jaar voor maar liefst 15.000 dollar verkocht, waardoor het meteen de duurste plaat werd die op Discogs verkocht is.

Lees ook: ‘Candyman’ Zedd krijgt een wel heel bizar housewarming-cadeau

Aanbod van het vinyl album

Het aanbod van dit album is zeldzaam, maar gelukkig voor de Prince fan zijn er nu dus vijf exemplaren opgedoken. Dit alles komt door een voormalig werknemer van Warner Bros. Records, die de platen ontdekte toen hij door dozen op zijn zolder aan het zoeken was naar platen voor zijn dochter, die onlangs haar eerste platenspeler had gekocht. Na de platen 25 jaar onaangeroerd gelaten te hebben, besloot de man drie van de vijf exemplaren te verkopen en de andere twee te bewaren. Alle drie de exemplaren zijn ondertussen verkocht voor een totaal bedrag van 50.000 dollar, niet verkeerd voor een middag zoeken op zolder. De man overweegt nog om een van de twee overgebleven exemplaren later te verkopen, dus houd dit als Prince fan zeker in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws