Tragedie: podium stort in op Braziliaans festival en dj sterft aan zijn verwondingen

Partyscene Redactie | 18 december 2017
algemeen

Niet elk festival is ‘just a party’. Soms gaan dingen zo fout dat je van een feest niet meer kan spreken. Dat is exact wat er gebeurde dit weekend in Brazilië op Atmosphere Festival.

Podium stort in en dj raakt dodelijk gewond

Het festival vond plaats in Parque Estadual De Exposições Assis Brasil in Esteio, nabij Porto Alegre. Ondanks dat de organisatie gewaarschuwd werd voor zwarte windvlagen en onophoudelijke regenval besloot de organisatie het festival toch doorgang te laten vinden. 

Het podium, flink van formaat en voorzien van allerlei LED-schermen, bleek niet bestand tegen het steeds erger wordende weer. In no time stort eigenlijk de gehele stage in waarbij de dan draaiende DJ Kaleb Freitas gewond raakt aan zijn hoofd, samen met drie bezoekers van het festival.

De dj werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten, hij overleed dezelfde dag nog aan zijn verwondingen. Hoe het met de andere drie slachtoffers gaat is nog niet bekend.

Een horrorscenario

Inmiddels loopt social media vol met beelden van het incident en ja, dat is een festival waar je op dat moment echt niet wilt zijn. Onder vind je enkele beelden van het moment waarop de stage instortte. De organisatie van het festival heeft inmiddels een statement afgegeven:

‘We always cherish the security of our audience, following all the processes, reports and authorisations requested by the local authorities. And to our audience we will keep them informed of all our actions to keep the truth about the facts that have occurred. We're sorry, we lost a friend, an artist. Our priority is to assist the wounded and their families. We thank the military brigade and the fire department for all assistance.’

We kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat dit echt mosterd na de maaltijd is. De organisatie was gewaarschuwd, maar wilde alsnog het festival doorgang laten vinden. Hoe kun je dan beweren dat de veiligheid van het publiek een vooraanstaande rol heeft in hoe je handelt? Maar goed, oordeel zelf. De beelden van het incident vind je hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws