Bizar: jongen en meisje, beiden 13 jaar, droppen een pil en gaan fout

Partyscene Redactie | 22 december 2017
algemeen


De bewuste pillen zoals geplaatst op de Facebook-pagina van de Politie Enschede. Heb je deze pillen in je bezit, gooi ze dan weg of lever ze in op het politiebureau.

We kunnen wel heilig gaan doen, maar er wordt heel wat aan drugs weggestouwd in het uitgaansleven. In de brugklas echter zien we het minder vaak. Toch is dat het geval geweest deze week in Enschede, toen twee 13-jarige kinderen ziek werden afgevoerd na het slikken van een foute pil.

13-jarige kinderen raken ziek van het slikken van een foute pil

De politie in Enschede meldt het incident op Facebook:

‘Vandaag kregen wij een melding om te gaan naar een adres in Enschede. Daar zou iemand onder invloed van drugs ernstige lichamelijke klachten hebben. Ter plaatse troffen wij een 13-jarige jongen aan die medische hulp nodig had. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de dag kwam er nog een soortgelijke melding binnen. Een 13-jarig- meisje, die ook contact had met de jongen, had ook lichamelijke klachten. Beide kinderen bleken een pil te hebben genomen, mogelijk een synthetische drug.’

De drugs zou verstrekt zijn door een 17-jarige jongen, ook uit Enschede. De politie heeft de jongen ingerekend nadat de vader van het meisje de benodigde informatie van zijn dochter had gekregen over welke apotheker het betrof.

De kinderen zijn gelukkig buiten levensgevaar, maar verblijven voor medische zorg nog wel in het ziekenhuis. 

Wees verstandig met drugs

De politie in Enschede benadrukt om de pil zoals afgebeeld weg te gooien of in te leveren op het politiebureau. Wij kunnen dat alleen maar onderstrepen. Er is niets mis met drugs gebruiken, mits je dat verstandig en met mate doet. Allereerst is 13 jaar natuurlijk veel te jong om verstandig drugs te gebruiken, maar bovendien is het enorm riskant drugs te nemen waarvan je de herkomst niet kent. Dat kan resulteren in ernstige gezondheidsproblemen zoals de twee kinderen in Enschede ondervonden.

Wil je meer informatie over drugs en verstandig gebruik van drugs, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Unity, een organisatie waar we al eerder over hebben geschreven. Het is een organisatie die eerlijk is over drugsgebruik en je niet veroordeeld. Wil je je drugs laten testen? Dat kan bij de Jellinek klinieken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws