Talent van de week: Mordkey

Ivo Mollemans | 4 januari 2018
algemeen

Foto via Mordkey.

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden en deze week staat Mordkey in de spotlight.

2018 is van Mordkey

Mordkey is een dj en producer afkomstig uit Parijs, maar tegenwoordig is hij gevestigd in New York waar hij hard werkt aan het maken van nieuwe muziek. Al van jongs af aan houdt hij zich bezig met muziekproductie en het begon voor hem met het maken van hiphop. Toch maakte hij in 2016 de overstap naar house en dat was een slimme beslissing, want in het afgelopen jaar heeft hij verschillende singles en remixen uitgebracht via grote en kleine labels waaronder Spinnin’ Records en Mixmash. Mordkey houdt zich voornamelijk bezig met deep house.

LEES OOK: Video: Madison Mars - Magneto

Zijn meest gestreamde track op het moment is de remix die hij heeft gemaakt voor Lost Frequencies en Netsky van hun hit ‘Here With You’. Deze remix heeft hij gemaakt met Mastrovita en het is niet de eerste keer dat de twee samenwerkten. De eerste officieel uitgebrachte single ‘Beautiful You’ van Mordkey is namelijk ook met hem gemaakt net als een aantal daaropvolgende platen.

Twee tracks van Mordkey zijn uitgebracht via Spinnin’ Records Talent Pool en dat zorgt ervoor dat hij de aandacht van grote artiesten weet te trekken. Zijn meest recente nummer heet ‘Feel’, uitgebracht op 11 december. Het nummer wordt gekenmerkt door een euforische drop waarin de kracht voornamelijk komt van de akkoorden en hoge vocalen. De break is juist diep en maakt gebruikt van zware, lage vocalen waardoor er een tof contrast tussen de twee delen van de track ontstaat.

Het is dan ook niet de vraag of, maar wanneer Mordkey zijn eerste release op Spinnin’s main label of Spinnin’ Deep krijgt.

Het vorige talent van de week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws