Apple verliest rechtszaak tegen Italiaans kledingmerk genaamd ‘Steve Jobs’

Ivo Mollemans | 6 januari 2018
algemeen

Steve Jobs is een man die iedereen wel kent. De inmiddels overleden oprichter van Apple heeft veel betekend voor de wereld van technologie en zijn bedrijf is een van de grootste ter wereld. Je zou zeggen dat een ander bedrijf zijn naam dus niet zomaar kan gebruiken, maar schijnbaar kan dat wel gewoon.

Steve Jobs als kledingmerk

In 2012 besloten de broes Vincenzo en Giacomo Barbato om een kledingmerk te beginnen onder de naam ‘Steve Jobs’ en zoals te verwachten was, was Apple hier niet zo blij mee. Ook het logo lijkt verdacht veel op dat van Apple. Het heeft ongeveer dezelfde kleur, aan een kant is een stuk eruit gelaten en aan de bovenkant is een blaadje bevestigd dat naar rechts wijst.

LEES OOK: Boef verliest optredens en partnerschap door ophef. Update: ook Paaspop schopt 'em van de line-up

Uiteraard probeerde Apple om dit met een rechtszaak op te lossen, maar tot ieders grote verbazing werd in 2014 het oordeel uitgesproken dat Apple hier de verliezer was. ‘Steve Jobs’ is namelijk niet wettelijk vastgelegd en ook het logo heeft volgens de uitspraak niet genoeg overeenkomsten. Bij Apple gaat het namelijk om een hap die uit de appel is genomen, maar uit een letter kan geen hap genomen worden.

Om het nog pijnlijker te maken voor Apple heeft het kledingmerk ‘hun’ naam wettelijk vastgelegd en dus mogen ze de naam gebruiken zoals ze zelf willen. De hele zaak is in december 2017 officieel afgerond en Apple moet zich er nu dus bij neerleggen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws