Vlaamse dj Kenn Colt schrijft nummer voor zijn verongelukte vriendin

Partyscene Redactie | 8 januari 2018
algemeen

De altijd opzwepende en opgewekte dance is niet echt een genre waarin je als artiest je verdriet kunt wegschrijven, zou je denken. Toch kon de Belgische dj Kenn Colt (Kenneth Claes) zijn leed verwerken door een track te maken ter ere van zijn vriendin, de Tilburgse Dominique Lousberg, die afgelopen november frontaal werd geraakt door een spookrijder. Kenneth zag het gebeuren.

Spookrijder

In twee aparte auto's reed het stel na een avond werk en gezelligheid naar huis toen het ongeluk gebeurde. ‘Ze was op slag dood. Ik heb enkel haar hand kunnen vasthouden. Ik zag een scène die geen mens normaal ooit in zijn leven moet zien en ik zie het nu 's nachts, overdag, constant,’ vertelt Kenneth aan het AD. ‘Hadden we nog maar één colaatje gedronken. Was ik nog één keer naar het toilet gegaan. Dan waren we niet op die plek geweest om precies 22.25 uur. Dan leefde ze nog. Ik heb nooit beseft hoe zo'n klein toevalligheidje het verschil maakt tussen leven en dood.’

'Come Back To Me'

De vrij ingetogen track die hij ter ere van Dominique maakte heet ‘Come Back To Me’. ‘Happy muziek is mijn specialiteit. Mensen blíj maken is mijn enige doel als ik draai in clubs of op festivals. Dominiques liedje mocht daarop geen uitzondering vormen,’ aldus Kenneth. Inderdaad is ‘Come Back To Me’ een zomers houseliedje, maar wel het meest melancholische zomerse houseliedje dat je ooit gehoord hebt. En dat is volkomen begrijpelijk. De bijbehorende clip is al helemaal een ode aan de overleden Dominique, en het filmpje werd ook op haar begrafenis afgespeeld.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws