Wiet is nu legaal in Californië... maar niet op Coachella

Mark IJsendoorn | 8 januari 2018
algemeen

Beeld: Coachella/YouTube

Bij een referendum in 2016 werd in Californië en een aantal andere staten voor de legalisering van wiet gestemd. Deze maand was het eindelijk zover: inwoners van Californië konden hun eerste legale wiet kopen. Maar wie had gehoopt lekker te kunnen chillen met een joint bij hun favoriete band op Coachella, komt bedrogen uit.

Wiet? Op Coachella niet

In Californië mag je ongestoord wiet kopen, maar megafestival Coachella speelt niet mee. De organisator heeft aangekondigd dat wiet nog steeds verboden is op het festivalterrein. Waarom? Dat laat Coachella niet weten. Mogelijk wil het festival geen doelwit worden van de federale overheid, of willen ze hiermee lokale gemeenschappen te vriend houden die niet per se blij zijn met de legalisering. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat de eigenaar van het festival, miljardair Philip Anschutz, behoorlijk conservatief is (hij schijnt geld te hebben gedoneerd aan verschillende anti-homo en anti-abortus organisaties). Heb je toevallig toch wiet bij je, dan mag je die bij binnenkomst wel nog veilig in een kluisje opbergen voordat je het festival betreedt.

Niet dat het veel mensen zal uitmaken wat je wel en neit mag doen op Coachella. Het festival verkocht dit jaar in recordtempo uit en vindt plaats gedurende twee weekenden: 13 - 15 april en 20 - 22 april.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws