West End, Ibiza is definitief verpest door strenge overheid

Mark IJsendoorn | 8 januari 2018
algemeen

Eind vorig jaar kondigde het bestuur van de plaats Sant Antoni de Portmany (San Antonio) op Ibiza al aan dat er strengere regels komen voor de clubs in de stad. En dat menen ze, blijkt nu negen clubs strenge straffen hebben gekregen voor het overschrijden van de geluidsnorm vorige zomer.

West End

Het bekende West End-gebied van San Antonio is het voornaamste uitgaanscentrum aan de westkust van het eiland. Voor omwonenden zorgt dit voor flinke overlast in de zomer. Het gemiddelde geluidsniveau rondom het feestgebied ligt dan namelijk 20 decibel boven het wettelijke maximum. Dat kan natuurlijk niet, maar de lokale overheid slaat hard terug. Te hard.

Boetes

Negen clubs hebben inmiddels flinke boetes gekregen wegens geluidsoverlast en moeten komende zomer voor straf tot twee weken dicht blijven tijdens het hoogseizoen. En nog niet alle klachten zijn behandeld, dus de straffen kunnen nog oplopen. In combinatie met de vroege sluitingstijden kun je wel zeggen dat het feest definitief voorbij is in West End.

Eigenaren van de clubs op West End hebben bezwaar gemaakt tegen de maatregelen, met het argument dat het toerisme in de streek zal verdwijnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws