Technics komt met premium draaitafel van $10.000

Ivo Mollemans | 12 januari 2018
algemeen

Foto via Technics.

Elke vinyl liefhebber of gebruiker is het merk Technics ongetwijfeld wel eens tegengekomen. Dit bedrijf maakt audioproducten en is vooral bekend vanwege hun draaitafels. Tijdens het CES conference in Las Vegas heeft Panasonic de plannen voor twee nieuwe draaitafels in 2018 laten zien en eentje daarvan is zeer noemenswaardig.

Technics presenteert nieuwe producten

Vorig jaar kwam het nieuws al naar buiten dat Technics bezig was met hun meest premium draaitafel ooit onder de naam SP-10r en de eerste details daarvan zijn nu met de wereld gedeeld. In de specificaties staan onder andere een direct-drive motor om de plaat te laten draaien. Aan de achterkant van het oppervlak is een rubberen laag bevestigd om ongewilde vibraties te voorkomen. De SP-10r speelt af op 33 1/2 en 78 toeren. Op het OLED scherm kan de rotatie worden afgelezen.

LEES OOK: Vervoer je gear en vinyl in stijl met de Seth Troxler Horizn Pro Model ST

Het model zal verwisseld kunnen worden met eerdere SP-10 modellen. Eigenaars van de MK2 of MK3 kunnen hun huidige basis en toonarm gebruiken en upgraden naar de SP-10R. Dat klinkt allemaal hartstikke vet, maar er zit natuurlijk ook een keerzijde aan dit product. De SP-10 zal je namelijk $10.000 kosten en daarmee is hij zeker niet goedkoop.

Naast de SP-10 is ook de SL-1000R aangekondigd. Dit design is twee keer zo duur geworden vanwege de toevoeging van de basis en de toonarm voor het complete draaitafel systeem.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws