Talent van de week: Abel de Jong

Ivo Mollemans | 11 januari 2018
algemeen

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden en deze week staat Abel de Jong in de spotlight.

Abel de Jong verdient het grote publiek

Als er iets is waar je Abel de Jong van zou kunnen kennen dan zijn het wel zijn tracks die hij heeft gemaakt voor en met Mr. Polska. De eerste samenwerking van hen was ‘White Girl$’ en die werd met gemengde reacties ontvangen. De eigenzinnige house van Abel de Jong past echter perfect bij hetgeen Mr. Polska doet en dus zijn de twee eigenlijk een gouden combi. Dat bewezen ze daarna met hun track ‘I Love Pizza’ die dient als een ode aan ieders favoriete ovenhap.

Met Mr. Polska

Hun laatste collab heet ‘German Ba$ement’, maar om de een of andere reden wordt die niet veel gepromoot. Zonde, want het is eigenlijk een hartstikke vette track. Mr. Polska kiest ervoor om het weer in het Engels te doen (met bijbehorende accent) en Abel de Jong weet weer te verassen met zijn vele creatieve geluiden en structuur.

LEES OOK: Socials Today: Lil' Kleine, Sunnery, Martin Garrix, Hardwell en Tiësto hebben het zwaar

Met Nouveau Riche

Toch is Mr. Polska niet de reden dat Abel de Jong in de spotlight kwam. Hij bracht namelijk al verschillende tracks uit via Nouveau Riche, het label van Boaz van de Beatz, en daar is hij eigenlijk een beetje blijven hangen. In september vorig jaar dropte hij zijn solo EP ‘$alty Hand$’ via het label en daarop experimenteert hij er lekker op los. De bekende house geluiden worden gecombineerd met eigen, gloednieuwe inbreng en dat zorgt voor vijf toffe tracks met elementen die je niet snel bij elkaar zou verwachten.

Abel de Jong is een producer die nog maar net begint aan zijn carrière, maar met een beetje geluk gaan we nog heel veel van hem horen; als soloartiest, maar ook als producer voor andere artiesten. Het grote publiek laat zich nog niet voor hem zien en het duurt misschien ook nog wel een tijdje voordat iedereen klaar is voor het geluid van Abel, maar als het zover is groeit hij ongetwijfeld uit tot een gigantische naam.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws