Oude Matrixx wordt gesloopt voor nieuwe McDonald's

Mark IJsendoorn | 15 januari 2018
algemeen

Ruim een decennium was The Matrixx in Nijmegen een begrip voor dance- en hardstylefans in de wijde omtrek. Nu wordt het pand waar ooit deze club in huisde gesloopt voor een nieuwe McDonald's.

Menig Brabander en Gelderlander is opgegroeid met de Nijmeegse club The Matrixx. Het was een bekend weekenduitstapje: tot vroeg in de ochtend hard gaan in de dancetempel en wanneer het weer licht werd een snack halen bij de naastgelegen McDonald's. Nu neemt diezelfde McDonald's het hele terrein over. Zowel de oude club als het McDonald's-restaurant worden gesloopt voor een groot nieuw fastfoodrestaurant en een nieuw concept: McCafé, met koffie en gebakjes.

The Matrixx

The Matrixx opende in 2001 zijn deuren en bood ruimte aan tal van feestconcepten, waaronder XXlerator en Tranceclassixx. De organisatie breidde al snel uit met outdoorfeesten, bijvoorbeeld op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en Emporium.

Geweld en overlast

The Matrixx had niet altijd een even prettig imago. Buurtbewoners hadden veel last van feestgangers die na hun feestnacht de woonwijken in trokken en hun rotzooi bij mensen in de tuin achterlieten. Ook geweld kwam steeds meer voor, met een schietpartij als dieptepunt. Nadat The Matrixx in 2015 de deuren sloot kwam er een andere uitbater die de venue omdoopte tot MonteCarlo. Dat concept kwam nooit echt van de grond, mede door een gebrekkige programmering en nog meer geweldsincidenten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws