Docu over Martin Garrix en Carl Cox wordt eindelijk uitgebracht

Mark IJsendoorn | 15 januari 2018
algemeen

In juni 2017 ging een bijzondere documentaire in première tijdens het LA Film Festival met twee totaal verschillende dj’s in de hoofdrol: Martin Garrix en Carl Cox. Negen maanden later zal de film eindelijk ook door het brede publiek te zien zijn.

What We Started

What We Started is een docu over de ontwikkeling van de dance door de jaren heen. Een van de velen, kunnen we zeggen. Maar wat deze film bijzonder maakt, zijn de twee hoofdpersonen. Cox en Garrix zijn vertegenwoordigers van de twee uiterste generaties die actief zijn in de scene. De een heeft het ontstaan van de housescene meegemaakt in rokerige, kleine clubs, en is meegegroeid met de steeds groter wordende scene. De ander heeft alleen een tijd gekend waarin dance groot is en dj’s rocksterren zijn, en daar wilde hij ook bij horen. De film neemt je mee van de undergroundscene uit de jaren '80 naar de massale edm-festivals van nu. 

Release

What We Started ging vorig jaar in première voor een publiek van sterren, maar gewone fans wachten nog steeds op een release. Eindelijk is bekend geworden dat de film op 23 maart in bioscopen te zien zal zijn, en vanaf juni zal hij te streamen zijn via Netflix.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws