Hacker neemt politie radio over en draait NWA’s ‘Fuck Tha Police’

Ivo Mollemans | 16 januari 2018
algemeen

Sommige hackers hebben slechte bedoelingen, anderen zetten hun vaardigheden juist in voor het goede en zo af en toe zit er ook eentje tussen die grappig wil zijn. Een hacker in Nieuw-Zeeland valt in die laatste categorie, want hij kreeg het voor elkaar om het radioverkeer van de politie te hacken en zijn eigen muziek erop af te spelen.

Hacker heeft het niet zo op de politie

En er is dan natuurlijk maar een nummer dat volstaat: NWA met ‘Fuck Tha Police’. Het nummer is in 1988 uitgekomen, maar ook nu nog kent iedereen de single die geen lieve woorden over heeft voor de handhaving. Met zinnen als ‘Fuck that shit, ‘cause I ain’t the one. For a punk motherfucker with a badge and a gun’ en ‘Fuck the police coming straight from the underground’ kan er gezegd worden dat de rappers niet echt vrienden waren met de politie.

LEES OOK: Socials Today: Famke Louise in badslippers en Headhunterz' hardbody

De politie heeft in een reactie laten weten dat deze actie niet grappig is, maar juist voor zeer gevaarlijke situaties kan zorgen.

'There’s no question that if it carries on, and if they do what they’re doing, it will delay a response. Any interference with a police radio constitutes a risk to public safety, and anyone caught doing this can face a penalty of criminal nuisance and up to one year imprisonment.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws