Producer wordt van label gedropt na racistische uitspraken

Mark IJsendoorn | 17 januari 2018
algemeen

Iedere publieke carrière heeft een overduidelijke self destruct button, en de Britse producer Mistabishi (James Pullen) heeft wel heel enthousiast op die van hem gemept. Nadat bekend werd dat Donald Trump een bezoek aan Londen afzegde, ging de gefrustreerde drum & bass producer los op internet. En man wat kwam daar een gal uit...

Keihard racisme

De artiest ging in discussie met mensen op Twitter en Facebook, waar meteen duidelijk werd wat voor giftige denkbeelden de man heeft. Zo liet hij weten dat de (in Londen geboren) burgemeester Sadiq Khan geen Londenaar is omdat zijn familie een migrantenachtergrond heeft, dat de samenleving instort onder de druk van ‘massa-immigratie’ en hij dat het niet zo heeft op ‘gangbanging drug crime anti-white hip hop culture’. Toen een andere (gekleurde) dj commentaar gaf noemde Mistabishi hem een ‘semi-literate dj chimp’.

Via Twitter kun je zijn tirades nog volledig lezen. De Facebook-posts zijn inmiddels verwijderd, maar natuurlijk is er nog een screenshot:

Hospital Records

Mistabishi had al een flinke discografie opgebouwd, bijvoorbeeld bij het drum & bass-label Hospital Records. In reactie op de hatelijke uitspraken van Mistabishi heeft het label zijn muziek uit hun webshop gehaald en doneren ze de opbrengsten van zijn muziek aan het goede doel Love Music Hate Racism, dat met behulp van muziek mensen van verschillende afkomst bij elkaar brengt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws