Talent van de week: Hasse de Moor

Ivo Mollemans | 18 januari 2018
algemeen

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden en deze week staat Hasse de Moor in de spotlight.

Hasse de Moor: eigenwijs en uniek

Het komt niet vaak voor dat Nederlandse artiesten in de dance scene ervoor kiezen om hun eigen volledige naam ook als artiestennaam te gebruiken. Toch koos Hasse de Moor hier wel voor en alleen dat al laat zien hoe eigenwijs hij is. En die eigenwijsheid is ook flink terug te horen in zijn muziek. Het gaat alle kanten op, maar twee dingen zijn zeker bij elke plaat: het is vooral hard en out of the box.

Hij begon net als velen met het uploaden van bootlegs en originele tracks, maar al gauw kreeg hij support van grote namen als Diplo en inmiddels kan hij onder andere ook DJ Snake, GTA en Skrillex aan dat rijtje toevoegen. Hasse houdt zich niet aan regels en komt hierdoor met veel diverse geluiden naar buiten. Die diversiteit zorgt voor contracten bij Spinnin’ Records, Heldeep en verschillende grote boekingskantoren en agency’s, maar toch lijkt het alsof hij nog een stap verwijderd is van het grote succes.

LEES OOK: Socials Today: de nieuwe bolide van Lil'Kleine en het racemonster van Tiësto

Maar voor een 19-jarige is dit waarschijnlijk nog maar het begin van wat komen gaat. Hij heeft al heel wat top tracks afgeleverd en zijn discografie is intussen zelfs uitgebreid met wat rustiger materiaal. Met de track ‘Tonight’ die hij samen met Mike Jay heeft gemaakt wordt er een hele andere kant van de muziek aangeboord. Een kant die hopelijk nog veel meer terug gaat komen in de muziek van Hasse, want hoewel zijn harde tracks behoorlijk tof zijn, weet hij met 'Tonight' iets zeer origineels neer te zetten.

Hoe de toekomst er voor Hasse de Moor uitziet kunnen we niet voorspellen, maar als hij zo doorgaat met het uitbrengen van muziek zal hij over een aantal jaar ongetwijfeld tussen de grote namen staan.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws