Dj gear van meer dan $6000 gestolen bij afterparty van The XX

Ivo Mollemans | 24 januari 2018
algemeen

Foto via The XX.

Professionele dj gear is duur en dat schijnen een aantal bezoekers van een afterparty die door The XX werd gegeven na hun laatste optreden van de tour in Australië ook geweten te hebben. De afterparty werd op een geheime locatie buiten Sydney gehouden en naast The XX waren er nog meer artiesten aanwezig die gratis en voor niks het publiek vermaakten.

Dj gear gejat bij afterparty van The XX

Ook de entree voor het feestje was gratis en je zou dus zeggen dat de ruim 400 bezoekers geen slechte deal kregen. Toch waren er mensen met slechte bedoelingen, zo bleek toen rond half 7 ’s ochtends ontdekt werd dat de complete dj gear gestolen was. Hoe iemand dit ongezien voor elkaar heeft gekregen is een groot raadsel, want het is niet de meest onopvallende apparatuur die je mee kan smokkelen naar de uitgang.

LEES OOK: Dit technofeest vindt plaats in een oude Sovjet-bunker

De organisatoren proberen nu met donaties van de bezoekers de kosten wat terug te verdienen. Hopelijk worden de daders alsnog gevonden.

“If we would have charged normally for a party like this the ticket price would've been tons... We lugged equipment for 2 kilometers and out of there this morning across a live rifle range.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws