België viert 30 jaar New Beat met boek, compilatie en een jaar vol party’s!

Partyscene Redactie | 11 maart 2018
algemeen

De niet te onderschatten stroming die onze Zuiderburen op de kaart zette

New Beat, volgens sommigen ‘fout’ en ouderwets, volgens anderen de belangrijkste muziekstroming die België ooit heeft voortgebracht. Volgens ons? Hele vette muziek die ook nu nog zijn waarde heeft. 

Het hele verhaal

Kristof Vandenhende dacht dat ook en maakte samen met vormgever Patrick F. Gypen het boek 'Belgian New Beat'. 30 jaar na de feiten neemt dit boek je mee naar het prille begin en wordt de geschiedenis over deze muziek, zijn bijhorende dans en de mode eindelijk onthuld. Belgian New Beat brengt daarnaast het hele verhaal van de discotheken, de dj's, de platenwinkels en hun platen.

New Beat-klassiekers

Tevens heeft Vandenhende een compilatie samengesteld die bol staat van de New Beat-klassiekers waarvan velen voor het eerst op CD verschijnen. De tracklist? Een verrassing, maar als we afgaan op de moeite die in dit project is gaan zitten waarbij naast het boek het gehele jaar ook party’s georganiseerd worden on dertig jaar New Beat in het licht te zetten, kunnen we ons niet voorstellen dat deze vierdubbelaar gaat tegenvallen.

Belgian New Beat – The Party Ghent Edition

Op 24 maart kun je in ieder geval naar de Belgian New Beat – The Party Ghent Edition met Maurice Engelen a.k.a. Praga Khan als headliner met een niet te missen dj-set. Verder staan Mo & Benoeli, Olivier Pieters en Phil Watts van het legendarische Boccaccio op de line-up. Overigens wordt dezelfde avond het jubileumboek gepresenteerd. Meer informatie tref je hier.

Partyscene dook recent nog in de geschiedenis van New Beat en Belgische dance in het algemeen. Niet wachten, maar lezen!
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws