Talent van de week: Keanu Silva

Ivo Mollemans | 26 januari 2018
algemeen

Foto via Keanu Silva.

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden en deze week staat Keanu Silva in de spotlight.

Keanu Silva heeft zijn eigen housesound te pakken

De uit Duitsland afkomstige 26-jarige Keanu Silva begon met het draaien van plaatjes in lokale clubs, maar toen zijn eerste track ‘Pump Up The Jam’ uitkwam was het meteen raak. Support van onder andere Don Diablo, Hardwell, Tiësto en Laidback Luke kwam al snel en ondertussen heeft die laatste al meerdere tracks van Keanu bij zijn label Mixmash Records getekend.

LEES OOK: Socials Today: Maan bijna op haar bek en Hardwell naar Tomorrowland

‘Pump Up The Jam’ kwam in 2016 uit op Spinnin’ Records en dat de support op die track groot was is niet zo gek. Keanu weet hier een klassieker om te toveren tot een vrolijke en vette houseplaat. Inmiddels heeft hij zijn housestijl verder ontwikkeld en kenmerkend zijn de altijd aanwezige piano- of synthakkoorden. Hierdoor krijgt het meteen iets euforisch en ook in zijn drops komt deze euforie weer terug.

Zijn laatste paar tracks zijn allemaal uitgekomen op Mixmash en de eerste single van 2018 staat ook al online. Deze heet ‘Risk It All’ en dit nummer is een soort combinatie tussen deep house en progressive house. Het mist de electrosynths voor progressive house, maar het is toch ook net niet diep genoeg voor deep house. De middenweg die wordt gekozen door Keanu heeft hierdoor iets unieks wat dit de perfecte track maakt voor elk moment.

Aan de muziek van Keanu Silva kan dus niet getwijfeld worden, maar er zal nog flink gewerkt moeten worden om als grote naam gezien te worden. Als hij zo door blijft gaan zal dat in elk geval niet meer heel lang duren.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws