Slachtoffers van Fyre Festival krijgen nu verdachte emails over Burning Man

Mark IJsendoorn | 20 januari 2018
algemeen

Vorig jaar kochten honderden mensen een dure ticket voor een luxe jetset-festival op de Bahamas, Fyre Festival. Dat bleek helemaal geen festival te zijn maar een humanitair drama waarbij bezoekers strandden op een eiland zonder faciliteiten, zonder optredens en met te weinig voedsel en water. Alsof de slachtoffers nog niet genoeg geleden hebben, lijken ze nu het doelwit van nog meer oplichting.

Burning man tickets?

Vice meldt dat bezoekers van Fyre sinds december allerlei bizarre en verdachte emails krijgen van een bedrijf genaamd NYC VIP Access. In de emails worden deals aangeboden als dineren met LeBron James, op de voorste rij zitten bij een Victoria’s Secret show van $30.000 en tickets voor Burning Man 2018, die via de officiële site nog niet eens in de verkoop zijn gegaan.

Oplichterij

De compleet onmogelijke aanbiedingen stinken naar oplichterij. Volgens de persoon die de emails verstuurde, een ‘medewerker’ genaamd Frank Tribble, zijn de deals volledig authentiek en zit er een groep managers en artiesten uit de hiphopwereld achter het bedrijf. Hoe hij aan de mailinglist van Fyre Festival kwam is niet duidelijk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws