Elon Musk brengt vlammenwerper op de consumentenmarkt, gewoon omdat het kan

Ivo Mollemans | 30 januari 2018
algemeen

Dat Elon Musk een van de meest succesvolle ondernemers van deze tijd is kan met een gerust hart gezegd worden. De oprichter van PayPal en Tesla doet goede zaken met zijn bedrijven en dat is nog lang niet alles waar hij zich mee bezighoudt. Hij heeft namelijk ook het plan om Mars te gaan koloniseren, maar voordat hij daarmee begint wilde hij nog snel een vlammenwerper op de markt brengen.

Elon Musk komt met eigen vlammenwerper

Als je nu denkt dat hij zich ineens als illegale wapenhandelaar op de kaart gaat zetten dan heb je het mis, want de vlammenwerper heeft namelijk een bereik van 10 feet, omgerekend zo’n 3 meter. Volgens de Amerikaanse wet zijn vlammenwerpers met dit bereik of minder niet illegaal en dus kan iedereen die dat wil nu zo’n vlammenwerper in huis halen. Volgens Elon Musk is dit design veilig gemaakt en met het oog op het meeste plezier, voor het minste gevaar. De vlammenwerper wordt gemaakt en verspreid via zijn bedrijf The Boring Company, dat bekend staat om het graven van tunnels.

LEES OOK: OMG: het griezeligste rooftop-filmpje dat je ooit zag!!!

De eerste modellen gaan in de lente geleverd worden, maar Elon liet alvast een voorproefje zien op Instagram. De vlammenwerper kost 500 dollar, maar de kans dat je deze legaal in Nederland mag bezitten lijkt erg klein dus we zullen het met de filmpjes vanuit Amerika moeten doen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws