Talent van de week: Jengi

Ivo Mollemans | 2 februari 2018
algemeen

Foto via Jengi.

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals met je meebrengen. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden en deze week staat Jengi in de spotlight.

Jengi’s muziek is divers en altijd groovy

Voordat hij besloten had om iets met muziek te gaan doen was het de droom van Jan Berendsen om professioneel skateboarder of regisseur te worden. In 2013 kwam hij echter in aanraking met het maken van elektronische muziek en sindsdien is hij daar niet meer mee gestopt. Hoe de muziek van Jengi precies te omschrijven is weten we niet, maar het is vooral groovy, variërend en creatief. Na een aantal losse singles kwam in januari 2017 zijn eerste EP genaamd ‘Colors’ uit. Die werd gigantisch veel gestreamd en Jamz Supernova gaf deze een plek in de top 40 EP’s Of The Year op BBC Radio 1Xtra.

LEES OOK: Socials Today: wat doet Martin Garrix halfnaakt in de jungle?

Na het succes van de ‘Colors’ EP kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven en de ‘Sprinkles’ EP werd in oktober uitgebracht. Ook hiermee weet hij duizenden streams op Spotify te pakken en al die muziek resulteert in boekingen over de hele wereld. Ook in Azië hebben ze al met zijn muziek kennis mogen maken en menig collega dj support zijn tracks. Ook TheSoundYouNeed heeft Jengi inmiddels gevonden en daarmee staat hij in een rij namen waar onder andere ook Flume, Brasstracks en DiRTY RADiO voorkomen.

Vandaag (2 februari) komt de eerste single van 2018 uit en die heet ‘Good Good’. Een preview daarvan is al op Facebook te vinden en wij kunnen niet wachten tot we het volledige nummer kunnen checken.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws