Talent van de week: SWACQ

Ivo Mollemans | 8 februari 2018
algemeen

Foto via SWACQ.

Het wordt steeds makkelijker om als dj of producer naam voor jezelf op te bouwen. Met name het internet zorgt ervoor dat connecties sneller gelegd kunnen worden, maar om echt door te breken moet je wel degelijk iets speciaals hebben. Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe artiesten rondlopen, kiezen wij er elke week eentje uit die de potentie heeft om groot te worden. Deze week staat SWACQ in de spotlight.

Wie is SWACQ?

Veel achtergrondinformatie over SWACQ is er niet te vinden, maar als wij zijn sociale mogen geloven, dan staat hij in elk geval voor één ding garant: kwalitatieve muziek. Zijn naam is dan ook een afkorting voor 'Sound With A Certain Quality’, en niet zomaar een speling op het woord ‘swag’. Hij is al 7 jaar bezig met het maken van muziek voor zichzelf en andere grote artiesten. Dat doet hij vanuit de White Villa Studio’s in Ede, en intussen werkt hij samen met onder andere Tiësto en Nicky Romero.

LEES OOK: Socials Today: blauw van de kou? Martin Garrix en Lucas & Steve lachen erom

Dat deze man goed is in wat hij doet, hoor je meteen aan zijn tracks. Er staan meerdere nummers van hem op ‘CLUBLIFE, VOL. 5’ van Tiësto, en met die tracks blaast hij big room nieuw leven in. Zowel nummers die het gevoel van een anthem moeten overbrengen of gewoon keihard zijn worden door hem gemaakt. Momenteel is zijn meest gestreamde nummer een remix voor Trey Songz, van ‘Song Goes Off’, en daarop laat hij horen ook het trap genre onder de knie te hebben.

Zijn laatste release heet ‘Kayos’ en is uitgekomen op Musical Freedom, het label van Tiësto. Dit is een regelrechte klapper: de mix tussen bass house en electro laat wederom de kwaliteit van SWACQ horen.

Momenteel is SWACQ hard op weg naar de top. Met de kwaliteit die hij nu levert gaat hij ongetwijfeld ver komen in de dance scene. Reken er maar op dat je hem nog vaak op grote festivals gaat tegenkomen.

Het talent van vorige week gemist? Geen zorgen, dat artikel is hier terug te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws