Duurste dj ter wereld: ‘Geld is de bron van alle kwaad’

Mark IJsendoorn | 2 april 2018
algemeen

Beeld: Drew Ressler

De duurste dj ter wereld kan zichzelf wel wat eigenzinnigheid veroorloven. Zo doet Calvin Harris al een tijdje geen grote festivals meer en besloot hij vorig jaar geen EDM meer te maken maar met een funk-album te komen. Ook zijn nieuwe urbanplaat ‘Nuh Ready Nuh Ready’ met PARTYNEXTDOOR lijkt totaal niet op de stijl waarmee hij bekend is geworden.

Calvin Harris doet zijn eigen ding

In een interview met BBC’s Annie Mac was Calvin Harris openhartig over zijn eigenzinnige keuzes. Over zijn single ‘My Way’ uit 2016 zei hij bijvoorbeeld dat hij ‘nog nooit in mijn leven zo niet enthousiast ben geweest van wat ik uitbracht.’ Ook zei hij tegen Annie dat hij optreden op grote festivals vervelend vindt omdat het zo onpersoonlijk is. Leuk voor het geld misschien, maar dat geld vindt hij ‘de bron van alle kwaad’. Veel liever draait hij voor een kleinere crowd in Las Vegas, waar hij laatst zijn residency heeft verlengd voor enkele honderden miljoenen.

Kwaadaardig geld

Waar hij al dat boosaardige geld aan moet uitgeven? De villa van Steve Angello bijvoorbeeld. Of, zoals hij zelf voorstelt, aan interessante collabs voor zijn toekomstige tracks. Op Funk Wav Bounces Vol.1 werkte hij al samen met flink wat artiesten uit de urban-hoek, en gezien zijn nieuwste plaat is Calvin Harris nog niet klaar om naar traditionele EDM terug te keren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws