Waarschuwing: grote hoeveelheden giftige cocaïne en ketamine in omloop

Geert van der Klugt | 14 februari 2018
algemeen

UPDATE: 9 februari is de Red Alert beëindigd. In de sindsdien geteste cocaïne/ketamine zijn geen (tot weinig) restanten van atropine gevonden.

De aangetroffen cocaïne en ketamine waren, met een flinke nak, dodelijk.De Nederlandse verslavingszorginstelling Novadic-Kentron deed onlangs een proef met Nederlandse cocaïne- en ketaminemonsters. Atropine, een levensgevaarlijk stofje, werd meerdere keren aangetroffen. De geteste cocaïne en ketamine kwam uit Noord-Brabant. Het is realistisch dat de bevuilde coke en keta ondertussen wijdverspreid in omloop is.

Een flinke snuif cocaïne kan momenteel levensgevaarlijk zijn. Dit kaliber vraagt om een grote waarschuwing. - Charles Dorpmans, Novadic Kentron. Bron: ed.nl

 Atropine in cocaïne en ketamine: levensgevaarlijk spul

Atropine is een hele giftige stof, verkregen uit wolfskers, en gebruikt bij hartritmestoornissen. Dat spul wil je niet in je drugs hebben. - Bas van Hoven, drugsforum.nl

De waarschuwing gaat nooit meer dan eens per jaar uit. Heb je je leven lief, dan is het aan te raden om dit weekend het eventuele nakkie te vermijden. Kan je het niet laten? Laat de cocaïne/ketamine eerst testen. Onder deze link vind je een testlocatie bij jou in de buurt. Daar kan je vervolgens, vrij van kosten en compleet anoniem, de cocaïne (of ketamine) laten testen.

LEES OOKOverlijden Lil Peep: wat is de rol van Xanax en Nederlandse partydrugs?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws