Festival-servicekosten: ticketprijs diefstal komt ten einde

Geert van der Klugt | 17 februari 2018
algemeen

The Crave Festival 2018: einde servicekosten-tijdperk.

Het Haagse The Crave Festival start dit jaar wellicht met iets dat een domino-effect oplevert. De tijden van administratiekosten bovenop ticketprijzen zijn voorbij. Nog altijd worden er regelmatig extra kosten gerekend voor 'administratie': vreemd, wanneer dit verwijst naar het genereren van de ticket - een handeling die vaak geen rotcent kost. 'Bezoekers krijgen vaak extra kosten voor het genereren van een e-ticket, terwijl dit puur een technische handeling is. Festivalbezoekers zouden in onze ogen daar niet extra voor moeten betalen', vertelt Lex Rutjes, co-founder van The Crave Festival, op deze site.

LEES OOK: Oerhaags techno beuken op The Crave Warehouse

Er zijn het afgelopen seizoen gevallen gespot waar deze administratiekosten uitliepen tot een tientje per kaartje. Dat grenst, naar ons idee, aan diefstal. Rutjes vervolgt: 'We doen dit in nauwe samenwerking met onze ticketprovider en nemen de kosten op onszelf. De bezoekers belasten we hiermee niet. We willen een voorbeeld zijn. Dit soort mechanismes zijn niet meer van deze tijd.'

Verkoop doorzichtig: The Crave Festival

Transparantie staat dus voorop. En dat is belangrijk. Wanneer de inhoud van deze servicekosten - vaak pas meegerekend bij betaling - kunnen organisatoren, zonder begrenzing, de prijs veelvoudig wordt verhoogd. Uiteindelijk betaalt de festivalganger flink voor een spotgoedkoop proces. 

Op de website van The Crave Festival vind je een line-up, overzicht en (uiteraard) servicekostenvrije kaartverkoop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws