Welke dj's hebben de beste reputatie onder Nederlanders?

Bart Remmers | 20 februari 2018
algemeen

Beeld: Martin Garrix/YouTube

Populariteit van producers verder in de lift

Een bureau deed onderzoek naar de bekende Nederlanders en hun populariteit. Partyscene dook in de lijst en checkte welke dj's, producers en andere artiesten het goed doen.

In de Top-10 van cultuurmakers met de sterkste reputatie in 2018 staat de 71-jarige komiek André van Duin, gevolgd  door Chantal Janzen en Guus Meeuwis. Armin van Buuren komt binnen op nummertje 10 en is daarmee de hoogstscorende danceproducer in de lijst. 

Buiten de top 10 stijgen Martin Garrix en Hardwell stijgen hardst. Zangeres Maan is met haar 21 jaar de jongste in de lijst. 

Martin Garrix klimt plekje

In 2018 prijken dezelfde dj’s en musici op de ranglijst van populairste cultuurprofessionals als in 2016. Enige verschil is dat Martin Garrix, na twee keer uitgeroepen te zijn als beste dj ter wereld, een plaatsje is geklommen ten koste van collega-dj Hardwell. De populariteit van Martin Garrix en Hardwell steeg in de afgelopen twee jaar het meest van alle artiesten.

De musici en dj’s met een nationale reputatie in 2018 

1. André Rieu
2. Armin van Buuren
3. Tiësto
4. Wibi Soerjadi
5. Jaap van Zweden
6. Afrojack
7. Martin Garrix
8. Hardwell 

De top 3 van zangers (m/v) met een nationale reputatie in 2018 staan Guus Meeuwis, Marco Borsato en Ilse DeLange. André Hazes Jr., Waylon en Maan zijn nieuw in de lijst. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws