Eindelijk duidelijkheid? Is Stewie hetero, homo of bi?

Bart Remmers | 19 september 2018
algemeen

Beeld: YouTube

Nieuwe aflevering Family Guy in teken van geaardheid baby Griffin

'Family Guy' is al zestien seizoenen lang een succes, en niet alleen op onze redactie waar we de linkse, elektrisch auto rijdende hond met literaire ambities Brian en baby Stewie als favoriete personages zien.

Over die laatste: Stewie Griffin! De baby zijn seksualiteit of de vaagheid daarvan is al sinds het begin de rode draad. Hij kan vals uit de hoek komen (99 procent van de tijd), is dol op camp, drag en lonkt naar een douchende Jezus Christus. Daarentegen heeft de vileine zuigeling ook al eens een oogje gehad om dames. Dus?

Stewie uit de kast

In een komende episode van de animatieserie - met een gastrol voor Sir Ian McKellen als Stewie's therapeut - komt er misschien licht in Stewies dark room. Er wordt dan meer bekend over zijn amoreuze voorkeuren.

Al eerder speelde de vraag in de media op: is Stewie gay, straight of bi? Volgens de man achter de reeks, Seth MacFarlane - zou de personage in 2009 al officieel uit de kast komen. De coming out-aflevering kwam echter op de planken te liggen omdat het om een 1-jarige baby (die praat als een vuilbekkende volwassene) zou gaan. Tikje gevaarlijk in het conservatieve Noord-Amerika van Trump.

Tsja. Komt er nu dan toch duidelijkheid?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws