Dj’s opgelet: Dit is de tip om op te vallen!

Stijn van Beers | 23 februari 2018
algemeen

De gouden tip voor opkomende dj’s

Ben jij een opkomende dj? Zou je door willen breken in de wereld van muziek? Neem dan risico!!! Risico’s nemen is inderdaad eng, misschien begrijpt je publiek je niet helemaal, maar hierdoor val je wel op. Sommige dj’s draaien nu eenmaal alleen standaard muziek, om niet ‘anders’ te zijn, en andere spelen veilig door de track vanaf het begin tot het einde laten af te spelen. Probeer wat vaker wat risico in je dj set te nemen, dit is namelijk wat goede dj’s doen! Ze zoeken de grenzen van het publiek op en staan open voor verschillende mogelijkheden, probeer dus te kijken wat jij kan doen om je set origineel te houden.

Dancefair 2018

Ook dit jaar was Partyscene weer aanwezig op Dancefair om verslag te doen, met vele interessante workshops, Q&A’s en masterclasses. Een begrip wat vaak werd verteld was originaliteit, zorg dat je als dj origineel en innovatief bent, dan heb je de meeste kans om door te breken. Probeer ‘out of the box’ te denken en ben niet bang om fouten te maken, want dat kan de beste overkomen. Zo vertelde Tony Junior dat hij wel eens op een festival een track van degene na hem heeft gedraaid, en waren de producties van Blasterjaxx helemaal niet iets wat ze nu zouden releasen.

Enkele tips voor opkomende dj’s

Hier zijn vier tips om risico te nemen in je dj set en je set te verbeteren:

1.       Draai nummers die je anders nooit draait. Ben jij een techno dj, gooi er eens een ander plaatje in, zo maak je je set vernieuwend en spreek je meer mensen aan.

2.       Pak die microfoon erbij. Inderdaad, iedereen kan je horen en je moet ook timen wanneer je praat, maar door de microfoon kun je het publiek ook opzwepen en meer energie in je set brengen.

3.       Probeer op verschillende manieren te mixen. Je kunt alle tracks van het begin tot het einde laten afspelen, alleen dit wordt saai voor je publiek. Probeer eens te beatmatchen en gebruik effecten om je platen door elkaar te laten lopen, zo val je zeker op!

4.       Probeer platen te breken door loops en scratchen. Het is zeker risicovol, maar kan ook zeker positief uitpakken.

Als je set live klinkt, krijg je meer waardering. Er is niks mis met veilig draaien, alleen zorg ervoor dat je je grenzen blijft verleggen, door bijvoorbeeld meer risico’s te nemen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws