Alle streamingsdiensten vergeleken: dit zijn de resultaten...

Partyscene Redactie | 29 juni 2019
algemeen

Het aanbod in streamingsdiensten wordt langzaam maar zeker steeds groter en momenteel zijn er zes grote partijen in de markt. Het meest populair zijn natuurlijk Spotify en Apple Music, maar ook de andere diensten hebben iets te bieden. The Telegraph heeft alle voor- en nadelen van elke service vergeleken en dit zijn de resultaten.

De verschillen tussen streamingsdiensten

Apple Music

Met 45 miljoen nummers van hoge kwaliteit heeft Apple Music zeker veel te bieden aan gebruikers. Voor twijfelaars is er de mogelijkheid om de premiumversie eerst drie maanden gratis te proberen. Mede hierdoor zijn er al zo’n 30 miljoen gebruikers. Nadelen van Apple Music zijn geen gratis versie naast de trial versie van drie maanden en de beste luisterkwaliteit is 256kbps.

Kosten

Free: Drie maanden gratis uit te proberen.

Individual: $9,99 per maand voor onbeperkt en reclamevrij muziek luisteren met keuze uit 45 miljoen nummers, download ruimte voor 100.000 tracks en toegang tot Beats 1 Radio.

Family: 14,99 per maand om met maximaal zes accounts gebruik te maken van Apple Music.

Student: $4,99 voor iedere student die op een klein budget leeft.

Ook kan het per jaar betaald worden voor $99,99 in plaats van $119,88 wanneer er per maand betaald wordt.

Spotify

Dit is ongetwijfeld de meest bekende service en ook de meeste gebruikte. De mogelijkheid om het ook gratis te gebruiken zorgt voor 140 miljoen gebruikers in totaal. 70 miljoen daarvan maakt gebruikt van de betaalde versie. Er is keuze uit 35 miljoen nummers met een kwaliteit van 320kbps. Daarnaast is het met Spotify ook erg makkelijk om nieuwe muziek te ontdekken die aansluit op je muzieksmaak, maar ook wanneer je iets nieuws wil proberen.

Kosten

Free: Bij gebruik van de gratis versie heb je het nadeel van advertenties en nummers kunnen niet gedownload worden, maar alle muziek op het platform is onbeperkt te beluisteren.

Spotify Premium: $9,99 per maand voor onbeperkt muziek luisteren, downloaden en de beste audiokwaliteit.

Family: $14,99 om maximaal vijf personen te linken aan een account met alle voordelen van Premium.

Student: $4,99 om Premium te gebruiken als student.

Amazon Music Unlimited en Prime Music

Amazon Music Unlimited is de directe concurrent van Apple Music en Spotify terwijl Prime Music een versie van de app is inclusief Amazon Prime-abonnement. Amazon Music Unlimited brengt je 40 miljoen nummers die altijd gedownload kunnen worden zonder reclame.

Prime Music is alleen beschikbaar bij een Amazon Prime lidmaatschap. Dit kost $79 per jaar, maar bij aanschaf van een Amazon Echo speaker krijg je een korting en dan kost het nog maar $3,99. De keuze van nummers is met 2 miljoen echter beperkt.

Kosten

Free: 30 dagen gratis uit te proberen

Amazon Prime Music: $79,99 per jaar of $7,99 dollar per maand als onderdeel van een Amazon Prime lidmaatschap.

Amazon Music Unlimited: $9,99 per maand als normale prijs, maar $7,99 in combinatie met een Amazon Prime lidmaatschap. In dat laatste geval ook beschikbaar voor $79 per jaar.

Echo Exclusive: $3,99 per jaar als het gekocht wordt met een Amazon Echo speaker.

Tidal

Jay-Z is de eigenaar van Tidal en biedt exclusieve muziek van een aantal artiesten. Met 50 miljoen nummers is er veel keuze en het biedt de muziek aan in lossless kwaliteit waardoor je het te horen krijgt zoals de artiest het uit de studio heeft laten komen. Om lossless te kunnen beluisteren betaal je echter wel meer.

Kosten

Tidal Premium: $9,99 voor 50 miljoen nummers waaronder exclusieve muziek van een aantal grote artiesten.

Tidal Hi-Fi: $19,99 voor alle voordelen van Premium, maar met de mogelijkheid om muziek in lossless kwaliteit te beluisteren.

Deezer

Het uit Frankrijk afkomstige Deezer is ongeveer te vergelijken met Spotify. Advertenties bij de gratis versie zijn hier ook aanwezig, maar met de Flow tool zijn die te vermijden. Flow zorgt eigenlijk voor eenzelfde idee als de discovery playlist op Spotify waardoor je nonstop naar nieuwe muziek kan luisteren.

Kosten

Free Premium: 30 dagen gratis premium te proberen

Free: Gratis muziek met advertenties. Alleen mixen en afspeellijsten zijn te beluisteren op je telefoon.

Deezer Premium: $9,99 voor onbeperkte muziek van hoge kwaliteit en de mogelijkheid om te downloaden.

Deezer Family: $14,99 om met zes gebruikers Premium te gebruiken.

De volledige resultaten van The Telegraph zijn hier te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws