Alle raves wegzweten: heel de zomer sport gerelateerde feestjes

Geert van der Klugt | 2 maart 2018
algemeen

De Winterspelen (en festivals) zijn net afgelopen en voor veel sport- en feestliefhebbers is het dan weer tijd om te kijken naar de komende grote sporttoernooien. De zomer biedt meer dan house- en techno-vermaak; een hoop sportgerelateerde feestjes staan op de agenda, maar bij welke moet je zijn?

De befaamde bocht

Misschien ken je het wel; de Oranje-bocht bij de Alpe d’Huez. In de zevende bocht van deze klim staan er altijd honderden Nederlanders, gekleed in het oranje, voornamelijk de Nederlandse fietsers aan te moedigen. Veel renners vinden dit een fantastische dag, want het is één en al feest. Vaak zijn er groepen vrienden die met een caravan of camper de kant van de Alpe d’Huez op gaan om het beste plekje te bemachtigen. En daar - niet te vergeten - het nodige pilsje nuttigen. 

De laatste jaren is ‘bocht zeven’ een begrip geworden bij zowel de lokale politieagenten als de Nederlandse fans van de Tour. Iedereen weet de bekende bocht te vinden en het feest begint vaak al een paar dagen vooraf. Écht een aanrader voor deze zomer!

Zelf in het zweet

Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf eens flink te gaan sporten. Dat hoeft niet enkel afzien te zijn: het valt te combineren met veel gezelligheid, en afsluitend een (aantal) drankje(s). De Dam tot Damloop has it all.

Wereldkampioenschap voetbal

Aankomende zomer zit er een vervelend wereldkampioenschap voetbal aan te komen. Vervelend, want we zijn er niet bij. Echter is het altijd tijd voor een feestje en zo ook deze zomer. Wél zal je extra creatief moeten zijn. Bijvoorbeeld: kies ervoor om een alternatief land te supporten. Zorg er dan wel voor dat je ook een link hebt met jouw gekozen land: misschien geloof je het uiteindelijk zelf ook nog. 

Wil je het feest compleet maken, ook al zijn de Oranje Leeuwen niet op het toernooi aanwezig? Probeer te wedden op het WK en wellicht kom je toch nog als winnaar uit de strijd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws