Tiësto is de reden dat Martin Garrix ooit begon met muziek maken

Ivo Mollemans | 14 juli 2018
algemeen

Foto via Rukes.com.

De weg die Tiësto heeft afgelegd sinds het begin van zijn carrière tot nu is lang. Zo lang zelfs dat hij dj’s die vandaag de dag aan de top staan wist te inspireren om ook de dancemuziek in te gaan. Een van die dj’s is Martin Garrix.

Martin Garrix heeft zijn inspiratie van Tiësto

Toen hij Tiësto in 2004 bij de opening van de Olympische Spelen in Athene zag draaien wist hij het meteen: hij wilde ook dj worden. Zo gezegd, zo gedaan en de toen 8-jarige Martijn Garritsen brak nog geen tien jaar later door met zijn megahit ‘Animals’. Met de support van zijn grote idool Tiësto naast die van vele andere dj’s was hij hard op weg naar de top.

LEES OOK: Tiësto noemt Billboard’s Dance 100 wel een ‘echte’ top 100

Inmiddels kent iedereen hem, maar er was nog een ding op de bucketlist van Martin Garrix die tot een week geleden niet vervuld was: draaien op de Olympische Spelen. Gelukkig voor hem kreeg hij de eer om de Olympische Winterspelen af te sluiten in Pyeonchang en daarmee treedt hij in de voetsporen van Tiësto.

Over het optreden had Martin Garrix nog het volgende te zeggen:

“Playing the Olympic Closing Ceremony was extra special to me. I got inspired to get started with electronic music because I saw Tiësto play the 2004 Olympics. I can only hope and dream that my performance will inspire others like Tiësto’s inspired me.”

Wie weet staat er over tien jaar wel weer een nieuw talent op die net zo geïnspireerd is door Martin Garrix als dat hij door Tiësto was.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws