Drugs, drags en seks: een avondje RoXY anno 1991

Bart Remmers | 6 september 2018
algemeen

Beeld: YouTube

Unieke beelden van de eerste house- en technotempel van ons land

Tijd voor een stukje Hollandse househistorie: de avond dat Gert-Jan Dröge (dat is een tv-maker van lang gelee) een Love Ball in de RoXY bezocht en zo een ultieme avondje hipheid vastlegde.

De RoXY was een club in Amsterdam, opende in 1987 de deuren (die in 1999 na de dood van Peter Giele en een brand op de dag van zijn begrafenis weer sloten) en oprichters waren Arjen Schrama, DJ Eddy de Clercq en Giele. 

Samen met die andere roemruchte tent - de iT - was deze plek eind jaren tachtig en de eerste helft van de jaren negentig de place to be voor onze house- en technoscene, met regulars als Eddy de Clercq zelf als resident-dj, Sander Kleinenberg, Dimitri, Joost van Bellen, Remy, KC The Funkaholic, Erick E en DJ Isis.

Milkshake Festival

Mooie bijkomstigheid waren de freaky feestjes, waarvan de zogenaamde 'Love Balls' het meest legendarisch. Drags, drugs, seks en drank. Alles kon en alles mocht. Dat bewijzen ook de onderstaande Glamourland-beelden uit 1991. De dj's, gasten en dansers van toen waren even wel wat anders dan wat we nu tijdens dance-events zien. Hoewel, het jaarlijkse Milkshake Festival in Amsterdam is een mooie opvolger van de Love Balls. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws