YouTube probeert je te frustreren om zo geld te verdienen

Stijn van Beers | 23 maart 2018
algemeen

YouTube geeft toe dat ze door jouw frustraties geld proberen te verdienen

Onlangs vertelde het hoofd van de muziek op YouTube, Lyor Cohen, in een openhartig interview dat YouTube je eigenlijk gewoon zoveel mogelijk reclame wil laten zien. Hierdoor zal de luisteraar sneller gefrustreerd raken en daarom het account omzetten in een betaalde versie. De verleiding is natuurlijk groot om een betaald account aan te schaffen als je net lekker muziek aan het luisteren bent, en er komt weer een reclame voorbij.

“You’re not going to be happy after you are jamming ‘Stairway to Heaven’ and you get an ad right after that,”

Goede aanpak van YouTube?

Natuurlijk verdient YouTube geld met de reclames die ze laten zien, als ze dus meer reclames laten zien, verdienen ze meer geld. Als vervolgens ook meer mensen een betaald account kopen, is dit dubbel voordeel. Toch is het voor de luisteraar erg vervelend als er om het nummer weer een reclame voorbij komt, erg frustrerend!

Lees ook: Is dit de origineelste tracknaam ever?

Voor de muziekindustrie is dit juist positief, meer mensen zullen overstappen op streamingservices zoals Spotify. Zou jij een premium-account kopen bij YouTube, of toch overstappen naar andere streamingsservices? Probeer in ieder geval de advertenties te negeren en geniet lekker van de muziek op YouTube!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws